Harrie Bruijns Winterkoning verschieting

 

 

 

In de wintermaanden kennen wij – op zondagochtend – de Harrie Bruijns  winterkoningverschieting. Sinds 2016 als eerbetoon vernoemd naar de oud dekenschrijver en geestelijk vader van deze verschieting.

Er worden 4 zondagen (gedurende de maanden november, december, januari en februari) vastgesteld waarop de deelnemer aan deze verschieting kan schieten. Deze wedstrijden gaan altijd door, behalve wanneer er onweer is, en het harder waait dan windkracht 6. winterkoninkjeVoor regen, sneeuw, wind en dergelijke wordt de wedstrijd niet stilgelegd.
De deelnemer aan deze winterkoningverschieting schiet per beurt 7 keer. Daarnaast is het zo dat als men 4 zondagen geweest is, men de punten van de slechtste wedstrijd mag laten vallen.De punten van 3 wedstrijden worden opgeteld, en men kan maximaal 21 punten behalen. Bij gelijke scores wordt er om de 1e plaats gekampt. De winnaar(es) krijgt het zilveren schild, in de vorm van een winterkoninkje, aangeboden en mag het gedurende het gehele jaar op het gildetenue dragen.