Teerdag 23 januari 2017

Op deze dag trokken de gilde gildebroeders en zusters met “vliegend vaan en slaande trom” al in de vroege ochtend naar de kerk van de H. Antonius Abt om daar hun overleden gildebroeders en zusters te herdenken.
Na de plechtigheid die werd voor gegaan door Pastoor Paes en waarin alle namen de van de gildeleden die ons vanaf 1662 ontvallen zijn (dit zijn er inmiddels 72) met naam worden genoemd trok het hele gezelschap naar café de Harmonie voor een kop koffie.
Rond 11.00 uur zetten het hele gezelschap zich weer in beweging om terug te keren naar de gilde kamer om daar de dag met elkaar door te brengen, maar niet voor dat er een groet gebracht werd aan Josien van Bekhoven weduwe van onze Ere-hoofdman Joep van Bekhoven. Ook dit is bij het gilde bijna een traditie geworden en dat moet ook zo blijven.
Op de gildekamer aangekomen werd er door de gilde zuster een heerlijke koffietafel verzorgd.
Na de maaltijd was het de beurt aan de gildebroeders om de tafels af te ruimen.
Er was dit keer gezorgd voor een leuke quiz met vragen over Brabant, bloemen dialect en een biljardspel. Dit bracht nog al wat hilariteit teweeg wat betreft de antwoorden.
En er werden spontaan ook andere spellen gespeeld die door de gildebroeders en zusters naar voren werden gebracht.
Ook werden de al oude stenen pijpen zijn weer eens tevoorschijn gehaald die vroeger werden gebruikt werden om na de grote vergadering gerookt te worden waar door de hele gildekamer blauw zag van de rook.
Dit gebeurde nu door enkele gildebroeders die deze traditie in ere willen herstellen onder de luifel in het rookgedeelte.
Natuurlijk was er ook voor ieder genoeg te drinken.
Rond de klok van 17 uur was het tijd voor een inmiddels traditionele maaltijd van groentesoep, aardappelen, spuiten, rodekool, appelmoes en hachee die door onze gildezusters en vrijwilligers liefde vol bereid was en werd afgesloten met een heerlijk stuk fruit.
Nadat er gezamenlijk was afgeruimd werd door de jongere leden een Wii aan gesloten om via de beamer Mariocart te spelen.
Om 20.00 uur is iedereen huiswaarts gekeerd en kunnen we terug kijken op een geweldig gezellige en geslaagde teerdag.
( Voor sommigen ook de hoogste tijd, hier van getuigen de laatste foto’s )

Responsive Flickr Gallery Error - Invalid API Key (Key not found)


Responsive Flickr Gallery Error - Invalid API Key (Key not found)