Teerdag 19 Januari 2015

1474 1kapel

 

DSC_3925 (Large)

Vroeg in de ochtend (8.30 uur) trokken de gildebroeders en -zusters vanaf de gildekamer naar de St Antonius Abt kerk voor de mis vooraf gaande aan de traditionele teerdag.
In deze mis wordt stil gestaan bij onze overleden gildebroeders en-zusters en worden hun namen voorgelezen door de Deken-schrijver Harrie Bruyns.
De mis wordt voorgegaan door de gildeheer pastoor Jos Demmers.
Zoals gebruikelijk vertrok het gilde na afloop van de mis naar Cafè de Harmonie om daar te genieten van koffie, worstenbrood en een drankje aangeboden door het koningspaar
Rond 10.30 uur  vertrokken alle gildebroeders en -zusters naar de gildekamer om daar de dag gebroederlijk door te brengen.

We begonnen met een heerlijke lunch die door de gildezusters was klaar gezet op een mooi gedekt tafel.
Dit maal had de Deken-schijver gezorgd voor een film over oud Terheijden en het gilde.
De film stamde uit 1953 en laat zien hoe men in deze tijd leefde en werkte.
Op een film uit 1981 is te zien  hoe ons gilde staat aangetreden op koninginendag te Breda met  Koningin Beatrix, prins Claus en prins Willem Axelander die deze dag een bezoek brachten.
Verder een reportage  over de schans uit 1985 en een panorama zicht over het dorp gefilmd van uit de kerktoren in 1988
Ieder genoot van deze beeld en uit het verleden.
De dag werdt beeindigt met een heerlijke warme maaltijd bestaande uit soep, aardappelen, spruiten, rodekool en voor de liefhebber appelmoes en heerlijk stoofvlees. De maaltijd werd afgesloten met een stukje vers fruit.
Met dank aan alle gildebroeders – zusters en vrijwillegers die gezorgd hebben voor de heerlijke maaltijden en de horeca die er voor zorgde dat onze kelen gesmeerd bleven.
Door jullie inzet is het weer een heel gezellige dag geworden.

Responsive Flickr Gallery Error - Invalid API Key (Key not found)