Koninklijke onderscheiding voor gildebroeder

Auteur: door Jan van Vliet |   maandag 18 januari 2010 | 22:10 | Laatst bijgewerkt op: maandag 18 januari 2010 | 22:16

Gildebroeder Cees Snellens krijgt zijn koninklijke lintje opgespeld door burgemeester Gert de Kok van Drimmelen. foto René Schotanus/het fotoburo
TERHEIJDEN – Broeder Cees Snellens (68) uit Terheijden van het Kloveniersgilde St. Antonius Abt in Terheijden is gisteren benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.
Snellens kreeg de versierselen opgespeld in de gildekamer aan de Hooge Vaartkant in Terheijden door burgemeester Gert de Kok van de gemeente Drimmelen.
Scan.10jpg

Het gilde vierde gisteren de jaarlijkse ‘teerdag’ en het is niet ongebruikelijk dat De Kok als ere-deken een bezoek brengt. Voor Cees Snellens was zijn aanwezigheid dan ook geen verrassing. Dat werd het pas toen Gert de Kok zijn ambtsketting omhing en als burgemeester het woord nam om een lange lijst van meer dan een halve eeuw verdiensten op te sommen. Broeder Snellens was vele jaren deken-wapenmeester en daarna deken-schatbewaarder. Ook zijn verdiensten als voorzitter van de schietcommissie van de kring van schuttersgilden Baronie en Markiezaat bleven niet onvermeld evenmin als zijn bestuursfunctie van kring ‘Baronie op de wipboom’. Verder was hij in de periode 2003-2004 bouwmeester voor de nieuwe gildekamer en betrokken bij de verbouwing van de kantine van de kruisboogvereniging Willem Tell in Made. Na afloop van de plechtigheden bleef de beduusde Snellens een man van weinig woorden. “Goh wat een verrassing. Ik ben daar zo blij mee.”

Ook aandacht voor Rick van Groesen

Hij ontving het jeugd-wisselschild voor zijn inzet.

© BN DeStem 2012, op dit artikel rust copyright.