Koningschieten 16 september 2014

In de vroege mistige ochtend vertrokken 5 gildebroeder te weten Thijs van Oosterhout, Bas van den Belt, Iwan Daas, Robert van Oosterhout,en Merijn Verwijmeren al om 6.45 uur om de Koning Cees van de luijtgaarden en Koningin Jessica Bruijns te wekken voor het traditonele Koning en Koningin schieten dat ieder jaar plaats vind op kermis dinsdag.

Om 8,15 vertok vertrokken de gildebroeders en -Zusters vanaf de gildekamer met slaande trom en vliegendvaan om hun koning en koningin op te halen.
Aller eerst ging men naar het huis van de koningin waar intem hoofdman Piet van Geffen haar verwelkomde en haar verzocht om in te treden en om vervolgens in haar bij zijn de koning thuis af te halen.
Na een welkoms woord door de hoofdman en de koning verzocht deze de sergeant hun te brengen naar een geheime lokatie in het dorp, en wel naar het kleinste cafe in het dorp “Cafe de Merel” alwaar gezorgd was voor Koffie, worstenbrood en een drankje.
Daar bood Koning Cees van de Luijtgaarden het gilde een koningschild aan met een afbeelding van zijn beroep en een zeer passende text.

Nu de vogel is gevallen
En mijn bazuin zwijgt stil
Zal ik als koning dienen
Zoals het gilde wil.


Kort hierna vertrok het gilde naar de gildekamer,
Waar bij aankomst een minut stilte werd gehouden en bazuin geschal klonk voor onze j.l  overleden en zeer gewaarderde Ere-hoofdman  Joep van Bekhoven sr.

Na het lossen van de eerste schoten door de ereleden , koning en koningin werden deze ontdaan van hun versierselen en kom de wedstrijd beginnen.
Dit resulterde dat om 12.45 uur de nieuwe koning en om 13.15 uur de koningin bekent waren en wel Koning Joep van Bekhoven in de 9de ronde bij het 137ste schot en koningin Jessica Bruijns die haar titel prolongeerde in de 16de ronde na het 142ste schot.
Na de felicitaties, een toespraak door de hoofdman en het aanbieden van de erewijn waar bij  het koningpaar door de gildeleden uit volle borst werden toe zongen beleef het nog heel lang gezellig op deze prachtige met zon overgoten dag.

Alle gildenbroeder en -zusters wensen het koningspaar een mooi en spotief ambtsjaar toe.

Responsive Flickr Gallery Error - Invalid API Key (Key not found)