Koning en koninginschieten 13 september 2016

koningschieten-2016-309-large

           Koning Iwan Daas en Koningin Rina van Oosterhout.

13 september 2016, In de vroege ochtend begonnen een aantal gildebroeders met het wekken van de hoofdman en Koning Jan Dijkers.
Na een ontvangst met koffie en een belegde broodjes aangeboden door de koning en echtgenoot vertrok het gezelschap naar de gildekamer om zich gereed te maken om met het gehele gilde om 8.30 uur met slaande trom en vliegend vaan hun  koning en koningin thuis aftehalen.
Om 11.15 uur keerde het gilde terug op de gildekamer, alwaar de zon de temperatuur al flink liet stijgen. de temperatuur zou deze dag oplopen tot ver boven de 30 graden
Na ontvangst van de eredekens , Pastoor Paes en de kring voorzitter Hennie Hoppenbouwers werd er 1 minuut stilte gehouden voor dit jaar overleden gildezuster en gildebroeder. Daarna loste de eredekens, Pastoor Paes en koning en koningin hun ereschoten waarna de koning en koningin van hun eretekens werden ontdaan en de wedstrijd aanvang kon nemen.
Bij de gildebroeders was het de 22 jarige Iwan Daas die om 13.48 uur de vogel 160ste uit de boom schoot en zich daar mee tot koning schoot. heel het gilde is dan ook verheugt met een jonge koning. Voor zover de schrijver van dit stukje weet is dit bij ons gilde nog niet voor gekomen.
Bij de gildezusters ging de strijd verder, het werd een lange maar felle strijd die tot laat in de middag voort duurden.
Het was Rina van Oosterhout die pas om 16.28 uur en met het 360ste schot de vogel liet vallen en daar mee koningin werd.
Na huldiging van Koning en koningin ging het feest nog lange tijd verder en werden zij door de gildebroeders en-zusters uit volle borst toe gezongen.

Wij wensen het koningspaar Iwan en Rina een heel mooi jaar toe.
Wij danken oud koning Jan Dijkers en oud koningin Annebelle Bruijns voor hun bewezen diensten het afgelopen jaar.

koningschieten-2016-401-large

Oud-koning Jan Dijkers geniet na zijn regeerperiode van zijn wel verdiende rust.
Slaap lekker Jan je hebt het verdient, dank je wel.
Je gildebroeders en-zusters.

 

 

 

Responsive Flickr Gallery Error - Invalid API Key (Key not found)