Koning en Koninginschieten 15 steptember 2015

DSC_0556

                        Annabelle Bruijns en Jan Dijkers

Om 6.15 uur in de ochtend trokken een aantal gildebroeders naar Wagenberg om hoofdman Piet van Geffen te weken voor het Koningsschieten.
Deze was blij verrast en verscheen met een grote lach aan de voordeur, gevolgd door zijn echtgenoot en dochter dit tot groot genoegen van de gildebroeders.
(Een mooie bijkomstigheid was dat ook onze deken-wapenmeester Koos Thijssen en echtgenoot Tonnie gelijktijdig gewekt werden en ook aan hun voordeur verschenen, dit ter hilariteit van de gildebroeders zo vingen zij twee vliegen in een klap.)
Na een korte begroeting spoeden het gezelschap zich terug naar Terheijden om daar de koningin en koning te wekken.
Bij de woning van de koningin ( Jessica Kraak) werd een korte serenade gebracht en ging het gezelschap verder om de Koning ( Joep van Bekhoven) te wekken.
Na ontvangst door Joep en Katja nodigde de koning het gezelschap uit binnen te komen in café de Harmonie de residentie van de koning, Joep haasten zich naar binnen om het orgel op te starten en Schrobbelèr in te schenken waarna het feest al om 07.00 uur los barste.
Om 0.800 uur en onder een geriefelijk zonnetje verzamelde de gildeleden zich op de gildekamer om vervolgens om 8.30 uur met vliegend vaan en slaande trom het koningspaar af te halen in Café de Harmonie.
Na ontvangst werden de gildebroeders en zusters een kopkoffie met worstenbrood en gebak aangeboden.
Om 9.45 uur vertrok het gezelschap naar café de Zevendehemel al waar een consumptie werd genomen en de volgorden van schieten werd bepaald.
10.45 was de hoogste tijd om naar de gildekamer terug te gaan om de eredekens te ontvangen en de ereschoten te lossen.
Hierna legde de koning en de koningin de eren tekens af en begon de wedstrijd voor de titel koning en koningin 2015/2016.

Dit jaar waren het onze gildezusters die als eerste de vogel neer haalden.
Wel om 13.15 uur klonk er bij de gildezusters een luid gejuich. De nieuwe koningin was bekend. Annabelle Bruijns. 142 schoten waren daar voor nodig om de spannende strijd tot een goed einde te brengen.

Bij de gildebroeders duurde het wat langer, ·
Het was om 13.40 uur dat Jan Dijkers, voor de zesde keer. (in de jaren 1980, 1986, 2001, 2003, 2006 en nu in 2015) zich tot koning schoot.
Dit jaar waren er 158 kogeltjes voor nodig.

Na de vele felicitaties, huldiging van het Koningspaar en de erewijn barste het feest los dat zich tot in de late uurtjes voor zetten.
Al met al was het weer een dag waar nog lang naar terug zal worden gekeken.

Peter van Oosterhout /ad interim sec.
Harrie Bruijns dekenschrijver.

Responsive Flickr Gallery Error - Invalid API Key (Key not found)